Izraelski zvaničnici: Ako u Belgiji nastave da jedu čokoladu, neće moći da se izbore sa teroristima

Izvor: Blic, 23.Mar.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski zvaničnici: Ako u Belgiji nastave da jedu čokoladu, neće moći da se izbore sa teroristima

Pojedini izraelski zvaničnici kritikovali su Belgiju i Evropu zbog, kako su ocenili, nedostatkom bezbednosnih priprema, preneli su danas izraelski mediji.

Dan pošto je u dva napada u belgijskoj prestonici poginulo najmanje 30 ljudi, a ranjeno više od 200, izraelski ministar zadužen za obaveštajne službe Jisrael Kac je kritikovao bezbednost u Belgiji pre tih napada.

"Ako u Belgiji nastave da jedu čokoladu i uživaju u životu i nastave da izgledaju kao velike demokrate >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i liberali i ne zaključe da neki muslimani u njihovoj zemlji organizuju teror, neće biti u stanju da se bore protiv njih," rekao je Kac za Radio Izrael.

Pročitajte još:

Poslanica stranke Likud premijera Benjamina Netanjahua, Nava Boker, rekla je da "Belgija mora odmah zatvoriti granice, isterati huškače i zaustaviti migraciju muslimana u zemlju".

"Umesto da ukaže na radikalni islam kao uzrok broj jedan za globalni teror danas, belgijski ministar unutrašnjih poslova (Žan) Žambom je odabrao da tvrdi da se mora učiniti više kako bi mladi muslimani osećali kao kod kuće", rekla je Boker.

Poslanica iz opozicione partije levog centra Cionističke unije Ksenija Svetlova je ocenila da teroristički napadi u Briselu pokazuju da evropski multikulturalizam nije uspeo zbog zanemaravanja i ignorisanja izazova koje predstavlja.

Ona je ocenila da je Evropa ignorisala probleme integracije, kao što je činjenica da druga generacija imigranata postaje radikalizovana, uprkos tome što je rodjena na evropskom kontinentu.

"Evropa mora izaći s planom za ceo kontinet za rat protiv ekstremne i destruktivne ideologije i holističkog pristupa bavljenju svim negativnostima koje ulaze na kontintint u ime ekstremističke islamske ideologije, kao što su obrezivanje žena, sprečavanje obrazovanja, rasizma, prisilnog braka, poligamije i drugih pitanja," rekla je ona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.