Izraelska vojska:Palestinski ekstremiti iz Gaze ispalili tri rakete

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2020, 21:31

Izraelska vojska:Palestinski ekstremiti iz Gaze ispalili tri rakete

Izraelska vojska je danas saopštila da su palestinski ekstremisti ispalili tri rakete iz pojasa Gaze na jug Izraela i da su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu.

Izraelski TV kanal 12 je javio da su dve rakete pale na otvorena područja i da nije bilo štete ni povreda.

Treća raketa, ispaljena nešto kasnije večeras, je presretnuta.

Izrael nije odmah reagovao iako je uobičajeno da vojska odgovori na raketiranje udarima iz vazduha na ciljeve ekstremista >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Gazi.

Posle tri rata i mnogobrojnih manjih sukoba tokom godina Izrael i islamski ekstremistički Hamas, koji vlada Gazom, uglavnom poštuju nezvanični prekid vatre u poslednjim mesecima.

Međutim, napetost je porasla otkako je premijer Benjamin Netanjahu izrazio nadu da će započeti aneksiju druge palestinske teritorije, okupirane Zapadne obale.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.