Izraelska mornarica presrela brod sa oružjem za Gazu

Izvor: Blic, 12.Feb.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska mornarica presrela brod sa oružjem za Gazu

Izraelska vojska je saopštila da je mornarica u januaru presrela brod koji je sa Sinajskog poluostrva u Pojas Gaze nosio materijal za pravljenje oružja.

Takođe je navedeno da su ove nedelje podignute optužnice protiv trojice osumnjičenih krijumčara.

U saopštenju izdatom kasno sinoć precizirano je da je brod nosio materijal za pravljenje raketa i granata onakvih kakve je Hamas ispaljivao na Izrael.

Izrael i susedni Egipat uveli su blokadu prema Pojasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gaze nakon što je militantni islamistički Hamas 2007. godine na izborima preuzeo kontrolu nad Gazom od snaga lojalnih sekularnom Fatahu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Izrael navodi da je to mera za zaustavljanje krijumčarenja oružja. Hamas donosi oružje i robu u Gazu podzmenim tunelima iskopanim prema susednom Sinaju. Egipat je nedavno uništio mnogo tih tunela.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.