Izrael potvrdio da će pustiti na slobodu dvoje Jordanaca

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael potvrdio da će pustiti na slobodu dvoje Jordanaca

Jerusalim -- Izrael je u ponedeljak potvrdio da će osloboditi dvoje Jordanaca koje trenutno drži u pritvoru, javljaju izraelski mediji.

Prethodno je jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi rekao da će dvoje pritvorenih biti pušteno da se vrate u svoju domovinu do vikenda, preneo je AP.

Heba al Labadi i Abdul Rahman Miri su držani dva meseca u pritvoru bez podizanja optužnice.

Safadi je rekao da je odluka o njihovom oslobađanju doneta nakon dugih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i intenzivnih pregovora između dve zemlje i da je jordanski kralj Abdulah Drugi učinio sve da se to dogodi.Prošle sedmice Jordan je objavio da je pozvao na konsultacije svog ambasadora u Izraelu u znak protesta zbog pritvaranja dvoje Jordanaca.

U isto vreme jordansko Ministarstvo spoljnih poslova je navelo da su vlasti uhapsile jednog građanina Izraela koji je nelegalno prešao granicu.

Izrael je pritvorio Labadi 20. avgusta i Mirija 2. septembra kada su ušli na Zapadnu obalu iz Jordana.

Labadi je štrajkovala glađu i prošle nedelje je primljena u bolnicu jer joj se zdravstveno stanje pogoršalo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.