Dvoje Jordanaca uhapšenih u Izraelu uskoro na slobodi

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje Jordanaca uhapšenih u Izraelu uskoro na slobodi

Jordanski ministar spoljnih poslova objavio je da će dvoje državljana te zemlje, uhapšenih u Izraelu, biti oslobođeno krajem nedelje.

Oni su proveli dva meseca u pritvoru.

Ministar Ajman Safadi je na Tviteru naveo da će se Heba Labadi i Abdul Rahman Miri vratiti u Jordan "pre kraja nedelje", ne precizirajući tačan dan.

Labadi je uhapšena u Izraelu 20. avgusta, a Miri 2. septembra. Oni su bili u administrativnom pritvoru koji omogućava da se osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za bezbednosne prestupe drže bez ograničenja u pritvoru bez podizanja optužnice.

Prošle sedmice Jordan je povukao svog ambasadora u Izraelu na konsultacije u znak protesta zbog pritvaranja dvojice jordanskih državljana.

To je, kako konstatuje AP, dodatno zateglo odnose dve susedne zemlje koje su mirovni sporazum potpisale pre 25 godina.

Labadi je prošle nedelje završila u bolnici zbog pogoršanog zdravstvenog stanja posle štrajka glađu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael potvrdio da će pustiti na slobodu dvoje Jordanaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Nov.2019

Izrael je danas potvrdio da će osloboditi dvoje Jordanaca koje trenutno drži u pritvoru, javljaju izraelski mediji. Prethodno je jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi rekao da će dvoje pritvorenih biti pušteno da se vrate u svoju domovinu do vikenda, preneo je AP. Heba al Labadi i Abdul...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.