Izvor: Blic, 19.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael oslobađa 450 palestinskih zatvorenika

Izraelski premijer Ehud Olmert dobio je odobrenje kabineta da oslobodi oko 450 palestinskih zatvorenika. Olmert je zahtev uputio kabinetu uoči sastanka sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, koji je zahtevao da se oslobodi najmanje 2.000 ljudi.



Razgovori dvojice lidera poslednji su u seriji koji vode ka održavanju bliskoistočne mirovne konferencije koja treba da se održi sledeće nedelje.

Olmert će sutra otputovati u Egipat na razgovore sa Hosnijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mubarakom.

U izraelskim zatvorima nalazi se oko 11.000 Palestinaca sa okupiranih teritorija, uključujući i mnoge kojima se ne sudi i koji nisu osuđeni.

Olmert je je takođe rekao da Izrael neće naseljavati okupiranu Zapadnu obalu. "Da budemo iskreni. Obavezali smo se da nećemo graditi nova naselja i neće biti konfiskacija zemljišta”, izjavila je portparol citirajući izraelskog premijera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.