Izrael dodatno smanjio isporuke struje Gazi

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael dodatno smanjio isporuke struje Gazi

Izraelska elektrokorporacija je još više smanjila snabdevanje strujom pojasa Gaze za dodatnih šest megavata, izjavio je Muhamed Tabet, portparol uprave za električnu struju na toj palestinskoj teritoriji, prenose izraelski mediji.

Isporuka je smanjena za zapadni deo grada Gaze i sever pojasa, tako da će ta područja imati struju samo dva i po do tri sata na dan, objasnio je Tabet.

Izrael je u ponedeljak počeo da smanjuju isporuku struje Gazi za osam megavata od >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 120, koliko je do sada isporučivao.Posledice su se osetile u južnom delu grada Gaze i području Kan Junisa.

Smanjenje isporuke je usledilo nakon što je uži sastav izraelske vlade, zadužen za bezbednost, odlučio da smanji snabdevanje Gaze strujom na zahtev Palestinske uprave u kojoj dominira sekularni Fatah palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Izraelski zvaničnici rekli su za list Harec da se Vlada Izraela složila s odlukom Abasa da smanji sumu novca koju će davati toj zemlji za struju u Gazi.

U aprilu je Palestinska uprava na Zapadnoj obali obavestila Izrael da će odmah prestati da plaća za snabdevenje strujom te druge palestinske teritorije.

Izrael inače snabdeva enklavu sa 30 procenata struje po ceni od oko deset miliona dolara mesečno, a novac se odbija od poreza koje prikuplja u ime Palestinske uprave. U nedostatku fondova od Palestinske uprave novac bi morao da dođe od nekih međunarodnih ili privatnih donatora.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.