Izrael bombardovao položaje Hamasa u Pojasu Gaze

Izvor: RTS, 08.Dec.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael bombardovao položaje Hamasa u Pojasu Gaze

Izraelski avioni bombardovali su noćas položaje palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze, pošto su iz tog područja juče ispaljene tri rakete na Izrael.
U saopštenju izraelske vojske koje prenosi AP, navodi se da su ciljevi napada bili vojni kampovi i pomorska baza Hamasa, palestinskog pokreta koji kontroliše Pojas Gaze.

Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama.
U subotu uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izrael je saopštio da je njegova protivvazdušna odbrana, poznata pod nazivom "Čelična kupola", presrela i oborila tri rakete ispaljene iz Pojasa Gaze.
AP dodaje da nijedna palestinska grupa nije preuzela odgovornost za taj napad, ali Izrael smatra Hamas odgovornim za svaki napad iz Pojasa Gaze.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelski avion bombardovao položaje Hamasa nakon raketiranja iz Gaze

Izvor: B92, 08.Dec.2019

Jerusalim -- Izraelski avion bombardovao je rano jutros nekoliko ciljeva ekstremista u Gazi nakon što su sinoć tri rakete ispaljene u pravcu juga Izraela...Izveštaja o mogućim žrtvama nije odmah bilo, navodi AP, a izraelski mediji su kasnije objavili da su dve osobe ranjene...U subotu uveče je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.