Iza sajber napada na australijsku EDB mrežu stoje ruski, a ne kineski hakeri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 10:36

Iza sajber napada na australijsku EDB mrežu stoje ruski, a ne kineski hakeri

Jedna od najpoznatijih sajberbandi sa ruskog govornog područja, preuzela je odgovornost za napad na australijsku elektromrežu koja opslužuje milione ljudi, preneo je Rojters.

Napad se dogodio tokom vikenda, a australijski mediji su u ponedeljak tvrdili da su kineski vladini hakeri bili iza napada na elektromrežu, koja je u vlasništvu države Kvinslend, na severoistoku Australije.

Ti izveštaji, koji su došli usled velikih tenzija između Australije i Kine, naterali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su upravu elektrodistribucije da izda saopštenje u utorak.

Direktor CS Enerdži Endrju Bils je naveo u tom trenutku da "trenutno ništa ne ukazuje da iza sajber incidenata stoje države".

Analitičar za pretnje u bezbednosnoj kompaniji Emsisoft Bret Kalou izjavio je da se veruje da grupa Konti, koja je spominjala CS Enerži, zapravo ruska sajber organizacija, a ne kineska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.