Ruski hakeri napali australijsku elektromrežu

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 10:18

Ruski hakeri napali australijsku elektromrežu

Jedna od najpoznatijih sajberbandi sa ruskog govornog područja, preuzela je odgovornost za napad na australijsku elektromrežu koja opslužuje milione ljudi.

Napad se dogodio tokom vikenda, a australijski mediji su u ponedeljak tvrdili da su kineski vladini hakeri bili iza napada na elektromrežu, koja je u vlasništvu države Kvinslend, na severoistoku Australije.

Ti izveštaji, koji su došli usled velikih tenzija izmedju Australije i Kine, naterali su upravu elektrodistribucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izda saopštenje u utorak. Direktor CS Enerdži Endrju Bils je naveo u tom trenutku da "trenutno ništa ne ukazuje da iza sajber incidenata stoje države".

Analitičar za pretnje u bezbednosnoj kompaniji Emsisoft Bret Kalou izjavio je da se veruje da grupa Konti, koja je spominjala CS Enerži, zapravo ruska sajber organizacija, a ne kineska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iza sajber napada na australijsku EDB mrežu stoje ruski, a ne kineski hakeri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021

Jedna od najpoznatijih sajberbandi sa ruskog govornog područja, preuzela je odgovornost za napad na australijsku elektromrežu koja opslužuje milione ljudi, preneo je Rojters...Napad se dogodio tokom vikenda, a australijski mediji su u ponedeljak tvrdili da su kineski vladini hakeri bili iza napada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.