Italijanski desničar ubio dva, ranio trojicu Afrikanaca

Izvor: Politika, 13.Dec.2011, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski desničar ubio dva, ranio trojicu Afrikanaca

FIRENCA – Italijanski desničar Đanluka Kaseri (50) ubio je danas dvojicu i ranio tri ulična prodavca afričkog porekla u centru Firence, posle čega je izvršio samoubistvo, saopštila je firentinska policija.

Prema britanskoj agenciji Rojters, napad je očigledno bio motivisan rasističkim ubeđenjima Kaserija, za koga su italijanske vlasti navele da je desničarski ekstremista.

Kaseri je, prema navodima očevidaca, parkirao svoj automobil u vreme pauze za ručak na trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dalmacija, izašao iz njega i počeo da puca iz pištolja.

Dvojicu Senegalaca je ubio a jednog teško ranio.

Nakon pucnjave, Italijan se odvezao a potom ponovo dva sata kasnije na centralnoj pijaci San Lorenco otvorio vatru i ranio još dvojicu Afrikanaca - uličnih prodavaca, navodi Rojters.

Ta tržnica je jedna od najpoznatijih u tom gradu renesanse i obično je ispunjena turistima jer je na pola puta između velelepne katedrale i železničke stanice.

Kaseri je potom pobegao u garažu, ušao u auto i pucao sebi u glavu, saopštila je policija.

Kaseri je bio pisac i izdavač časopisa posvećenog obožavaocima DŽ. R. R. Tolkina, pisca romana „Hobit” i „Gospodar prstenova”.

Tanjug

objavljeno: 13.12.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubistvo Afrikanaca u centru Firence

Izvor: B92, 13.Dec.2011

Firenca -- Italijanski desničar Đanluka Kaseri ubio je danas dvojicu i ranio tri ulična prodavca afričkog porekla u centru Firence, posle čega je izvršio samoubistvo...Prema britanskoj agenciji Rojters, napad je očigledno bio motivisan rasističkim ubeđenjima počinioca, za koga su italijanske...

Nastavak na B92...

Ubio dva Afrikanca, pa presudio sebi

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2011

FIRENCA - Italijanska policija saopštila je danas da je Đanluka Kaseri (50) u centralnom dijelu Firence ubio dvojicu uličnih prodavaca afričkog porijeka dok je trojicu ranio, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Italijanski desničar ubio dva Senegalca i izvršio samoubistvo

Izvor: Blic, 13.Dec.2011

Italijanska policija saopštila je danas da je Đanluka Kaseri (50) u centralnom delu Firence ubio dvojicu uličnih prodavaca afričkog poreka dok je trojicu ranio, nakon čega je izvršio samoubistvo...Prema britanskoj agenciji Rojters, napad je očigledno bio motivisan rasističkim ubeđenjima Kaserija,...

Nastavak na Blic...

Desničar ubio dva Senegalca

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2011, 09:58

Italijanska policija saopštila je da je Đanluka Kaseri (50) u centralnom delu Firence ubio dvojicu uličnih prodavaca afričkog poreka dok je trojicu ranio, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.