Italijanska policija razbila lanac krijumčara dece

Izvor: Press, 31.Okt.2013, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska policija razbila lanac krijumčara dece

Istražitelji su otkrili da su "uglavnom veterani pripadnici specijalnih snaga bili spremni da ponude svoje operativne veštine strani koja je bila spremna da plati dovojno novca", navedeno je u saopštenju policije.
Oni su delovali u okviru Norveške službe za bezbednost pri svetkoj grupi ABP, "nudeći različite usluge, uključujući i "povraćaj" dece oko kojih roditelji različith nacionalnosti vode spor za starateljstvo, preneo je AFP.
Grupa bivših specijalaca naoružana ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << oružjem i biber-sprejevima, optužena je da je za desetine hiljada evra kidnapovala decu koja su bila pod starateljstvom jednog roditelja da bi ih vratila drugom roditelju, izlažući riziku i život deteta, navedeno je u saopštenju policije.
Prva operacija je izvedena oktobra 2012. kada je grupa kidnapovala dete u Tunisu i prokrijumčarila ga u Norvešku, preko Palerma na Siciliji.
Druga operacija, planirana za 2012, je prekinta kada je policija uhapsila kidnapere i otkrila plan o otmici još jednog deteta, takođe, iz Tunisa.
Grupa je planirala još četiri operacije na Kipru, u Libanu, Egiptu i Ukrajini.
Policija u Palermu je uhapsila tri Italijana i Ukrajinku Larisu Moskalenko, bivšu šampionku u jedrenju koja je obezbeđivala kidnaperima brodove. Nalozi za hapšenje su izdati i za dva norveška i jednog švedskog državljanina.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.