Italija proglašava vanrednu situaciju zbog koronavirusa

Izvor: RTS, 31.Jan.2020, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija proglašava vanrednu situaciju zbog koronavirusa

Italijanska vlada odlučila je da proglasi vanrednu situaciju u zemlji kada su potvrđeni prvi slučajevi zaraženih koronavirusom, javlja agencija Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz vlade.
Italijanski premijer Đuzepe Konte saopštio je kasno sinoć da je kod dvoje kineskih turista, koji se nalaze u poseti Italiji, potvrđen virus.

Objavljeno je i da su svi letovi između Kine i Italije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obustavljeni do daljeg.
Zaraženi kineski turisti su u izolaciji u bolnici za infektivne bolesti, a vlasti pokušavaju da utvrde koja su sve mesta posetili u Italiji.
Prvi slučajevi koronavirusa zabeleženi su danas i u Britaniji, a zaraženi su stanovnici više od dvadeset zemalja.  
Svetska zdravstvena organizacija proglasila je juče vanrednu zdravstvenu situaciju na globalnom nivou zbog koronavirusa, jer se broj obolelih za nedelju više nego udesetostručio.
Proglašenje vanredne situacije na globalnom planu pokreće preporuke svim zemljama. Ono je usmereno na sprečavanje širenja virusa preko granica, uz smanjenje nepotrebne trgovine i putovanja.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.