Italija obavezno testira sve putnike iz Hrvatske, Grčke, Malte, Španije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2020, 17:20

Italija obavezno testira sve putnike iz Hrvatske, Grčke, Malte, Španije

Italija je uvela obavezno testiranje na koronavirus za sve putnike koji dolaze iz Hrvatske, Grčke, Malte, Španije.

Po novom ukazu koji će važiti do 7. septembra, potpisanom sinoć, zabranjuje se dolazak putnika iz Kolumbije.

"Treba da nastavimo linijom opreza da bismo odbranili rezultate postignute poslednjih meseci žrtvovanjem svih", rekao je ministar zdravlja Roberto Speranca.

Putnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji stižu, predloženo je više mogućnosti: brzi testovi na licu mesta, podnošenje potvrde dobijene u poslednja 72 sata ili preuzimanje obaveze da se sprovede test u roku od dva dana od ulaska u Italiju, uz samoizolaciju dok se to ne obavi.

Sve osobe, čak i asimptomatične, treba da prijave povratak u Italiju lokalnim zdravstvenim vlastima.

Pored Kolumbije koja je upravo dodata na spisak zemalja ocenjenih kao rizične, Italija je ranije zatvorila vrata putnicima s Kosova, iz Srbije, Crne Gore, BIH, Severne Makedonije i Moldavije. Oni koji dolaze iz Bugarske i Rumunije moraju u karantin uz lekarski nadzor.

U Italiju je zabranjen dolazak osobama koje su u prethodne dve nedelje bile u Jermeniji, Bahreinu, Bangladešu, Brazilu, Čileu, Kuvajtu, Omanu, Panami, Peruu, Dominikanskoj Republici. Od toga su izuzeti stanovnici Italije.

Više italijanskih regiona je poslednjih dana samostalno uvelo karantin za putnike iz zemalja koje smatraju rizičnim. Novi ukaz vlade izdat je da bi ujednačio te mere.

Koordinator Odbora za tehničku i naučnu pomoć koji savetuje Vladu tokom epidemije, Agostino Mioco, rekao je danas da je "stanje pod kontrolom, ali to je privremeno tako... i može se promeniti veoma brzo što je pravi rizik".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.