Istražni komitet Rusije ispitao svedoka povodom obaranja Boinga

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražni komitet Rusije ispitao svedoka povodom obaranja Boinga

25.12.2014. -

Ruski istražitelji su razgovarali sa svedokom koji je ispričao novinarima lista „Komsomoljskaja pravda“ o obaranju Boinga 777 u Donjeckoj oblasti, izjavio je zvanični predstavnik Komiteta Vladimir Markin.

„Istražitelji nisu odugovlačili sa razgovorom i sinoć nam je pošlo za rukom da se sastanemo sa ukrajinskim vojnikom koji tvrdi da je dobrovoljno napustio vojnu jedinicu i prešao na teritoriju Ruske Federacije, kaže Markin i ističe da je detektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << laži potvrdio istinitost reči svedoka.

„Istražni komitet će nastaviti da skuplja i analizira sve podatke o toj katastrofi. Ukoliko su predstavnici međunarodne komisije koji istražuju tu tragediju zaista spremni da saznaju istinu i obrate nam se, daćemo im sve materijale koje posedujemo“, dodao je Markin.

Ukrajinski vojnik koji je služio u vazduhoplovnoj bazi u Dnjepropetrovsku ispričao je juče novinarima lista „Komsomoljskaja pravda“ da je malezijski Boing 777 u blizini Donjecka srušio ukrajinski jurišni avion Su-25. On je video da je 17. jula avion naoružan raketama poleteo ka zoni „antiterorističke operacije“ u Donjeckoj oblasti.

„U drugoj polovini dana (17. jula), jedan sat pre obaranja Boinga podignuta su u vazduh tri jurišna aviona. Tačnog vremena se ne sećam. Jedan od aviona je imao takve rakete (klase „vazduh-vazduh“). To je bio Su-25,“ izjavio je svedok.

U bazu se vratio samo avion koji je poleteo sa raketama „vazduh-vazduh“, ostala dva su bila oborena. Avion se vratio bez raketa, a pilot, kapetan Vladislav Vološin, kaže svedok, bio je toliko potresen da nije mogao samostalno da izađe iz aviona.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Alexander Natruskin    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Intervju sa vojnikom kijevskih snaga o obaranju malezijskog ``Boinga``

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014

25.12.2014. -..U "slučaju malezijskoga Boinga" se pojavio "tajni očevidac", čije svedočenje obara sve optužbe protiv narodne vojske i Rusije i objašnjava zagonetno ponašanje zapadnih eksperata...Ovaj čovek je sam došao u redakciju "Komsomoljke" (informativna agencija "Komsomoljskaja pravda")....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.