Istražitelji napustili konzulat, poneli uzorke zemlje

Izvor: Mondo, 16.Okt.2018, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražitelji napustili konzulat, poneli uzorke zemlje

Tim istražitelja turske policije i tužilaca napustio je jutros konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, posle obavljenog pretresa vezano za slučaj nestanka novinara Džamala Hašogija.

Foto: AP Photo/Petros Giannakouris

Na kraju osmočasovne noćne akcije bez presedana, članovi turske ekipe, koju su pratili članovi saudijske delegacije, napustili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su konzulat, javila je agencija Frans pres.

Očevici su rekli da su istražitelji poneli sa sobom i uzorke zemlje iz dvorišta konzulata.

CNN je sinoć javio da Saudijska Arabija priprema izveštaj u kojem će priznati da je nestali saudijski novinar greškom ubijen tokom ispitivanja u konzulatu te zemlje u Istanbulu.

U tom izveštaju se navodi, kako prenosu CNN, da je Hašogijeva smrt rezultat "ispitivanja koje je krenulo naopako".

Hašogi (59), kolumnista Vašington posta, nestao je kada je 2. oktobra došao u saudijski konzulat u Istanbulu po dokumenta koja su mu bila potrebna za ženidbu.

Turske vlasti su optužile Rijad da je Hašogi ubijen i isečen na komade u konzulatu, što su saudijski zvaničnici negirali.

Kašogi je od prošle godine živeo u SAD, gde se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Vašington post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji. Kritikovao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Turske vlasti najavile pretres rezidencije saudijskog konzula

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2018

Zvaničnik turskog Ministarstva spoljnih poslova najavio je pretres rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, u okviru slučaja nestanka novinara Džamala Kašogija...Neimenovani zvaničnik nije rekao kada će policija pretresti kuću saudijskog konzula...Tim istražitelja turske policije i tužilaca...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.