Istorijski susret: Sastali se stari i novi papa (FOTO, VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 23.Mar.2013, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski susret: Sastali se stari i novi papa (FOTO, VIDEO)

Papa Franja stigao je u papsku letnju rezidenciju Kastel Gandolfo, gde ga je dočekao njegov prethodnik, papa Benedikt XVI. To je istorijski susret, pošto se prvi put sastaju aktuelni i bivši papa.

Bivši papa Benedikt Šesnaesti dočekao papu Franju u letnjoj papskoj rezidenciji Kastel Gandolfo kod Rima.Helikopter u kojem je bio rimokatoličku poglavar napravio je dva kruga iznad papske vile pre nego što se spustio na heliodrom. Benedikt Šesnaesti, čije je svetovno ime Jozef Racinger, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << lično je dočekao papu po izlasku iz helikoptera.Foto: Beta, APKako navodi Frans pres, današnji susret je istorijski, pošto se prvi put sastaju aktuelni i bivši papa. Benedikt XVI je iznenada 11. februara objavio da se povlači sa mesta biskupa Rima. U Kastel Gandolfu ostaće još bar mesec dana, posle čega će se otići u jedan manastir u Vatikanu. Nadbiskup Buenos Ajresa Horhe Bergoljo izabran je 13. marta za novog poglavara Rimokatoličke crkve.(Izvor: RTS)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.