Ispalo im srce za transplantaciju

Izvor: Blic, 13.Jan.2012, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispalo im srce za transplantaciju

Dva medicinska radnika slučajno su ispustili srce na zemlju ispred bolnice u Meksiko sitiju u kojoj je pacijentkinja čekala da joj se izvrši transplantacija srca.

Samo nekoliko trenutaka nakon što je helikopter sa srcem, koje je trebalo da bude hitno presađeno jednoj pacijentkinji, sleteo ispred bolnice, iz njega je iskočio doktor kome je pilot pomogao da iznese srce.

Helikopter je leteo 450 km iz grada Leona do bolnice u glavnom gradu Meksika kako bi srce stiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na vreme.

Srce je bilo smešteno u kutiju sa točkićima, koja služi za čuvanje i prenos organa.

Međutim, kada je jedan medicinski tehničar pokušao da preuzme kutiju od doktora, on se sapleo i kutija se otvorila, a srce, upakovano u plastičnu kesu, zajedno sa ledom ispalo je na zemlju.

Doktor i medicinski tehničar su ipak uspeli da pokupe srce i led i vrate ih u kutiju, koju su zatim uneli u bolnicu gde je već sve bilo pripremljeno za operaciju 20-godišnje pacijentkinje.

Srce je srećom ostalo neoštećeno i čisto, ali na nesreću medicinskih radnika fotoreporteri su se našli u blizini i fotografisali ih.

Organ je prenet do operacione sale i nakon četvorosatne operacije direktor bolnice je izjavio za lokalne medije da je sve proteklo po planu.

Za nekoliko dana znaće se da li je telo pacijentkinje prihvatilo novo srce.

Srce je pripadalo 24-godišnjem mladiću koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Povezane vesti: Novo srce jedini spas za Marijanu Prvi put stavljeno trajno veštačko srce

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispalo im srce za transplantaciju

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2012

Dva medicinska radnika slučajno su ispustili srce na zemlju ispred bolnice u Meksiko sitiju u kojoj je pacijentkinja čekala da joj se izvrši transplantacija srca. Samo nekoliko trenutaka nakon što je helikopter sa srcem, koje je trebalo da bude hitno presađeno jednoj pacijentkinji, sleteo ispred...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ispalo im srce za transplantaciju

Izvor: BanjalukaLive.com, 13.Jan.2012

Dva medicinska radnika slučajno su ispustili srce na zemlju ispred bolnice u Meksiko sitiju u kojoj je pacijentkinja čekala da joj se izvrši transplantacija srca. Samo nekoliko trenutaka nakon što je helikopter sa srcem, koje je trebalo da bude hitno presađeno jednoj pacijentkinji, sletio ispred...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Ispustili srce na pločnik

Izvor: RTS, 13.Jan.2012

Medicinsko osoblje u Meksiku ispustilo na pločnik ljudsko srce, dok su žurili da stignu do operacione sale, gde je trebalo da bude transplantirano mladoj pacijentkinji. ..Kako bi što pre ušli u operacionu salu bolničari su žureći ispustili iz ruku srce donatora samo nekoliko metara od bolnice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.