Ispalo im srce

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jan.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispalo im srce

Izvor:GlasSrpske SIJUDAD MEKSIKO - Dva medicinska radnika slučajno su ispustili srce na zemlju ispred bolnice u Sijudad Meksiku u kojoj je pacijentkinja čekala da joj se izvrši transplantacija srca, prenele su agencije.


Samo nekoliko trenutaka nakon što je helikopter sa srcem, koje je trebalo da bude hitno presađeno pacijentkinji, sleteo ispred bolnice, iz njega je iskočio lekar, kojem je pilot pomogao da iznese srce.
Helikopter je leteo 450 kilometara iz grada >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Leona do bolnice u glavnom gradu Meksika kako bi srce stiglo na vreme.
Srce je bilo smešteno u kutiju sa točkićima, koja služi za čuvanje i prenos organa.
Međutim, kada je jedan medicinski tehničar pokušao da preuzme kutiju od doktora, on se sapleo i kutija se otvorila, a srce, upakovano u plastičnu kesu, zajedno sa ledom ispalo je na zemlju.
Lekar i medicinski tehničar su ipak uspjeli da pokupe srce i led i vrate ih u kutiju, koju su zatim uneli u bolnicu, gde je već sve bilo pripremljeno za operaciju 20-godišnje pacijentkinje.
Srce je, srećom, ostalo neoštećeno, ali na nesreću medicinskih radnika fotoreporteri su se našli u blizini i fotografisali ih.
Organ je prenesen do operacione sale i posle četvoročasovne operacije direktor bolnice je izjavio za lokalne medije da je sve proteklo po planu.
Za nekoliko dana znaće se da li je organizam pacijentkinje prihvatio novo srce.
Srce je pripadalo 24-godišnjem mladiću koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Meksikosrcetransplantacija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.