Izvor: B92, 13.Mar.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islam u nemačkim školama

Berlin -- U nemačkim školama treba da bude uvedena islamska veronauka, dogovoreno je na trećoj po redu islamskoj konferenciji Nemačke.

''U ne tako dalekoj budućnosti mi ćemo tamo gde postoji želja i potreba uvesti islamsku veronauku u nemačkim školama", rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova Volfgang Šojble posle konferencije, posvećene pitanjima bolje integracije oko 3,3 miliona muslimana, od kojih je blizu 2,7 miliona turskog porekla.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muslimanskih zajednica i nemačkih organa vlasti su naglasili da ''nema alternative dijalogu, započetom 2006. godine''.

Povodom ocene da još postoje ogromne prepreke ''ulasku'' Kurana u škole, Šojble je rekao da su nemačkim pokrajinama (koje su nadležene za školstvo) potrebni partneri.

Šojble, kako je rečeno, uvođenjem islamske veronauke u nemačke škole, zapravo, želi da ''konkuriše'' onima koji u ime islama propovedaju mržnju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.