Četvrtak, 13.03.2008.

18:32

Islam u nemačkim školama

U nemačkim školama treba da bude uvedena islamska veronauka, dogovoreno je na trećoj po redu islamskoj konferenciji Nemačke.

Izvor: Tanjug

Default images

''U ne tako dalekoj budućnosti mi ćemo tamo gde postoji želja i potreba uvesti islamsku veronauku u nemačkim školama", rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova Volfgang Šojble posle konferencije, posvećene pitanjima bolje integracije oko 3,3 miliona muslimana, od kojih je blizu 2,7 miliona turskog porekla.

Predstavnici muslimanskih zajednica i nemačkih organa vlasti su naglasili da ''nema alternative dijalogu, započetom 2006. godine''.

Povodom ocene da još postoje ogromne prepreke ''ulasku'' Kurana u škole, Šojble je rekao da su nemačkim pokrajinama (koje su nadležene za školstvo) potrebni partneri.

Šojble, kako je rečeno, uvođenjem islamske veronauke u nemačke škole, zapravo, želi da ''konkuriše'' onima koji u ime islama propovedaju mržnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: