Izvor: TvojPortal.com, 08.Jan.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran uči Afrikance da prerađuju uranijum

/vesti online/ Šef Organizacije za atomsku energiju Irana Ferejdun Abasi rekao je da je njegova zemlja voljna da pomogne "prijateljskim" afričkim državama koje imaju rezerve uranijuma da pokrenu postrojenja za njegovu preradu u nuklearni materijal.

Teheran se nameće kao nuklearna sila

Abasi je dodao da je Iran "ovladao" celokupnim procesom za proizvodnju nuklearnog goriva i spreman je da podeli tu tehnologiju sa drugima, prenela je danas poluzvanična novinska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Mehr.
Kako ocenjuje agencija AP, izgleda da je cilj Abasijeve izjave da nametne Iran kao nuklearnu silu koja je ovladala tom tehnologijom i voljna je da pomogne drugima da pokrenu svoje miroljubive nuklearne programe.
Opsirnije

sveturanijumiran uci afrikanceprerada uranijuma

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.