Irak: Turci, momentalno napustite našu teritoriju!

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Turci, momentalno napustite našu teritoriju!

Ulazak "otprilike jednog naoružanog bataljona" turskih trupa u severni deo Iraka na područje Nineveh je povreda iračkog suvereniteta, saopštile su iračke vlasti i pozvale turske trupe da se momentalno povuku, saopštio je kabinet iračkog premijera Hajdera al Abadija, preneo je Rojters.

U saopštenju iračkog Ministarstva odbrane koje je prenela državna televizija, turska aktivnost je opisana kao "upad" i odbačena je bilo koja vrsta vojne operacije koja nije koordinisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa federalnom vladom u Bagdadu.

Turske snage bezbednosti saopštile su ranije da je nekoliko stotina turskih vojnika raspoređeno u blizini iračkog grada Mosula, koji je od jula 2014. pod kontrolom pripadnika ekstremističke Islamske države, kao zamena za jedinicu koja obučava iračke trupe.

AFP je javio, pozivajući se na neimenovane izvore, da je prema gradu Bašika u distriktu Mosul poslato oko 150 vojnika podržanih sa 20 do 25 tenkova. Oni menjaju turske snage koje su poslate u taj region pre dve i po godine da bi obučile vojne snage iračkog Kurdistana Pešmerga, javila je Anadolija, prenela je francuska novinska agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.