Irački ministar odbrane: Vođe Islamske države sa porodicama napuštaju Mosul

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački ministar odbrane: Vođe Islamske države sa porodicama napuštaju Mosul

Irački ministar odbrane Haled al-Obeidi izjavio je da su vođe džihadističke organizacije Islamske države i njihove porodice prodale svoju imovinu i napustile grad Mosul, za čije se preuzimanje bori iračka vojska.

"Određeni broj vođa Islamske države prodao je svoju imovinu i sa porodicama napustio Mosul i otišao ka Siriji, koja je od Mosula udaljena oko 100 kilometara", rekao je Obeidi u sinoćnom intervjuu iračkoj državnoj televiziji.

On je dodao da su pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << džihadistički lideri pokušali da odu u irački Kurdistan, autonomnu oblast severno od Mosula.

Iračke snage mesecima izvode ofanzivne operacije kako bi se približile Mosulu i pripremile odlučujuću bitku za potpuno preuzimanje kontrole nad tim gradom, koji je od juna 2014. godine u rukama Islamske države.

Islamska država kontroliše i veliki deo teritorije na severu Sirije, koristeći građanski rat za potpunu okupaciju te zemlje.

Međunarodni komitet Crvenog krsta upozorio je nedavno da bi zbog rata iračke vojske protiv džihadista, broj raseljenih u Iraku, posebno u Mosulu, mogao da se poveća na skoro milion ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Džihadisti sa porodicama napuštaju Mosul

Izvor: Mondo, 31.Jul.2016

Irački ministar odbrane Haled al-Obeidi izjavio je da su vođe džihadističke organizacije Islamske države i njihove porodice prodale svoju imovinu i napustile grad Mosul, za čije se preuzimanje bori iračka vojska...Foto: AP/uncredited.. "Određeni broj vođa Islamske države prodao je svoju imovinu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.