Iračke snage povratile kontrolu nad Ramadijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage povratile kontrolu nad Ramadijem

Iračke snage su povratile potpunu kontrolu nad poslednjim preostalim uporištem Islamske države u Ramadiju, saopšteno je danas iz iračke vojne komande.

Guverner provincije Anbar pohvalio je rad iračkih snaga i koaliciju okupljenu oko SAD na oslobađanju Ramadija, ali je naglasio da su brojna bezbednosna i humanitarna pitanja ostala nerešena, kao i da bombe koje je ostavila Islamska država sprečavaju građane da se vrate kućama.

On je naveo da su stanovnici pobegli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Ramadija, kao i da je veliki deo grada prekriven ručnim bombama i drugim eksplozivnim napravama koje su teroristi ostavili tokom povlačenja.

Portparol koalicije okupljene oko SAD Stiv Varen izjavio je za agenciju AP da iračke snage sada imaju potpunu kontrolu nad celim gradom, ali da problem predstavlja veliki broj eksplozivnih naprava na ulicama.

Iračke snage u decembru su preuzele kontrolu nad centrom Ramadija, kada je vojska ušla u vladin vojni kompleks.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.