Iračke snage povratile kontrolu nad Kirkukom

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage povratile kontrolu nad Kirkukom

Iračke bezbednosne snage savladale su napad velikih razmera ekstremista DAEŠ-a u Kirkuku i u potpunosti povratile kontrolu nad tim naftnim gradom na severu Iraka, javila je iračka državna televizija.

Gradske vlasti su delimično ukinule policijski čas, koji su proglasile nakon što su džihadisti izveli juriš na policijske stanice i druge ustanove u petak pred zoru, dodao je irački televizijski kanal, pozivajući se na svog dopisnika u Kirkuku. Ranije su bolnički izvori su saopštili da je u napadu DAEŠ-a na Kirkuk ubijeno 46 ljudi, pretežno pripadnika iračkih bezbednosnih snaga, dok je 133 ljudi ranjeno.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.