Interpol zaplenio 500 tona ilegalnih lekova

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interpol zaplenio 500 tona ilegalnih lekova

Koordinisanim policijskim racijama u 116 država zaplenjeno je 500 tona ilegalnih lekova dostupnih na internetu, uključujući krivotvorene lekove za rak i sredstva protiv bolova, objavio je Interpol.

Ta policijska organizacija sa sedištem u Lionu otkrila je kako je operacija kodnog imena "Pangea XI" dovela do 859 hapšenja širom sveta i zaplene 14 miliona dolara vrednih potencijalno opasnih lekova.

"Fokusiravši se na dobavljačke službe kojima upravljaju mreže organiziranog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kriminala, operacijom su zatvorene 3.671 lokacije na internetu, uključujući veb stranice, online prodavnice i stranice na društvenim mrežama", saopštila je ta organizacija.

Ilegalna trgovina lekovima na internetu, posebno na delu poznatom kao Dark Web, proteklih je godina narasla uprkos pokušajima vlasti da zaustavi rad većih internet stranica.

Ovo je druga velika takva zaplena Interpola ovog meseca.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.