Velika akcija Interpola u 116 zemalja, zaplenjeno 500 tona lažnih lekova

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija Interpola u 116 zemalja, zaplenjeno 500 tona lažnih lekova

U koordinisanim policijskim akcijama koje su sprovedene u 116 zemalja, zaplenjeno je 500 tona nedozvoljenih farmaceutskih proizvoda dostupnih na internetu.

U okviru te zaplene nalazili su se i lažni lekovi protiv raka i protiv bolova, saopštio je danas Interpol.

Kako je u saopštenju navedeno, operacija pod nazivom "Pangea XI" dovela je do 859 hapšenja širom sveta i zaplene farmaceutskih proizvoda u vrednosti oko 14 miliona dolara koji su potencijalno opasni, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Rojters.

"Fokusirali smo se na usluge dostave koje su organizovale kriminalne mreže i okviru te operacije ukinuto je 3,671 linkova, uključujući sajtove, stranice na društvenim mrežama i online tržišta", naveo je Interpol.

Ilegalna trgovina lekovima na internetu, a naročito na "dark vebu" u poslednjim godinama značajno raste, uprkos tome što nadležni gase sajtove na kojima se oni prodaju. Agencija objašnjava da je razlog tome i zato što su kriminalne grupe međusobno sve različitije i zato što privlače nove klijente.

Ovo je druga po redu akcija zaplene lekova koju je Interpol sproveo ovog meseca.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.