Indija i Pakistan počeli pregovore

Izvor: TvojPortal.com, 26.Jul.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija i Pakistan počeli pregovore

NJU DELHI, 26. jula 2011. (Beta-AP) - Najviši zvaničnici Indije i Pakistana sastali su se u utorak u Nju Delhiju radi mirovnih pregovora koji su izmedju ove dve rivalske zemlje, opremljene nuklearnim oružjem, prekinuti 2008. godine.


Sastanak, koji protiče u senci nedavnog terorističkog napada u indijskom gradu Mumbaiju, odvija se na nivou zamenika ministara spoljnih poslova, a očekivane teme razgovora su mere za izgradnju medjusobnog poverenja, trgovina i razmena studenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << /> Za sredu je zakazan sastanak ministara spoljnih poslova.
Mirovni pregovori nuklearnih rivala sa indijskog potkontinenta prekinuti su 2008. godine nakon terorističkog napada, takodje u Mumbaiju, koji je počinilo 10 ekstremista iz Pakistana.

PakistanIndijapregovori

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.