Indija: Više od 20 poginulih u eksploziji u fabrici petardi

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Više od 20 poginulih u eksploziji u fabrici petardi

U eksploziji u fabrici petardi na severu Indije, poginule su 23 osobe, a 14 ih je povređeno.
Zgrada korišćena za proizvodnju petardi, u kojoj se eksplozija dogodila, nalazi se u naseljenom delu garada Gurdaspura u severnoj državi Pandžab.

Eksplozija je bila toliko žestoka da je dovela do urušavanja zgrade fabrike, rekao je glavni inspektor Surinderpal Sing Parmar, prenosi Si-En-En.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Pokušavamo da otkrijemo uzrok. Policija, vatrogasci i ekipe za vandredne situacije nalaze se na licu mesta i traže još tela u ruševinama", rekao je Parmar.
Objasnio je da je eksplozija bila toliko jaka da je razbila prozore i srušila neke zidove obližnjih zgrada.
Nekoliko pešaka koji su se našli u blizini fabrike u trenutku eksplozije takođe je povređeno.
Inspektor Palmer je rekao da su proizvođači petardi radili nelegalno i da dve godine nisu imali licencu za proizvodnju.
Vatromet i petarde su vrlo popularni u Indiji tokom festivala i proslava, posebno u toku najvećeg hinduističkog festivala u Divaliju koji se održava krajem oktobra, navodi Si-En-En.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.