Izvor: B92, 01.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Poginulo dvanaest radnika

Nju Delhi -- Više od 12 radnika je poginulo, a još 18 je ostalo zarobljeno pod zemljom kada su se u indijskom delu Kašmira velike količine zemlje obrušile na dva kamiona.

U kamionima su se prevozili putari, javila je indijska novinska agencija PTI. Indijski zvaničnici su potvrdili da je 12 radnika poginulo na mestu nesreće dok je 18 bilo zarobljeno pod zemljom, u trenutku kada su vojne i policijske ekipe pokrenule akciju spasavanja, prenela je DPA.

Viši policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnik Hemant Lahia rekao je da će akciju spasavanja biti nastavljena i noćas kako bi bila nađena beživotna tela i spasili povređeni.

Nesreća se dogodila u oblasti Kištvor, 215 kilometara severno od grada Džamu, zimske prestonice Kašmira, zemljište se odronilo na radnike dok su se prevozili do mesta gde su trebali da rade na popravci puta.

Indijski zvaničnici su naveli da se obrušavanje zemlje dogodilo posle eksplozije u toj planinskoj oblasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.