Indija: Guru osuđen na 10 godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Guru osuđen na 10 godina zatvora

Kontroverzni guru Gurmit Ram Rahim Sing osuđen je danas u Indiji na 10 godina zatvora zbog silovanja svoje dve sledbenice.

"Ram Rahim je osuđen na 10 godina zatvora", izjavio je njegov advokat Utsav Sing Bains, preneo je AFP.

Uoči izricanja presude, u Rohtaku, gradu na severu Indije, uveden je policijski čas, a vladine snage su dobile dozvolu da koriste oružje u slučaju izbijanja nasilja.

Nakon što je osuđen za silovanje pre dva dana, izbili su sukobi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom protesta na hiljade njegovih sledbenika u kojima je najmanje 38 ljudi poginulo, a na stotine povređeno.

AP navodi da je železnički i autobuski saobraćaj za Rohtak, grad u državi Harjana, suspendovan da bi se sprečio dolazak i okupljanje pristalica gurua.

Pojačane su i mere bezbednosti oko zatvora, a vladine snage su dobile dozvolu da koriste oružje u slučaju izbijanja nasilja.

Sva vozila koja ulaze u grad se pretresaju.

Širom Harjana i susedne države Pundžab takođe su pojačane mere bezbednosti, a većina škola i kancelarija je zatvorena.

Policijski čas je uveden i u gradu Sirsa, gde je sedište Singove sekte koja tvrdi da ima oko 50 miliona sledbenika.

BBC navodi da kazna Singu neće biti izrečena u sudu, već će sudija otići u zatvor i tamo to učiniti.

Slučaj silovanja otkriven je 2002. godine kada je tadašnjem indijskom premijeru Atalu Bihariju Vajpajeu stiglo anonimno pismo, u kom se guru optužuje da je više puta silovao ženu koja je poslala pismo i nekoliko drugih žena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPETO, POLICIJSKI ČAS: Guru osuđen na 20 godina

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017

Kontroverzni guru Gurmit Ram Rahim Sing, zvani Baba Ram Rahin, osuđen je danas u Indiji na ukupno 20 godina zatvora zbog silovanja svoje dve sledbenice. Prvo je bilo javljeno da je osuđen na 10 godina...Foto: youtube/screenshot..Prvobitno je advokat žrtava Utsav Sing Bains rekao da je Ram Rahim osuđen...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.