Izvor: RTS, 17.Feb.2022, 10:27

"Ilenija" u Nemačkoj obara stabla i ruši krovove, prognozira se i tornado

Snažna oluja koja je pogodila Nemačku ostavila je za sobom srušena stabla i uništene krovove. Otkazani su brojni letovi, a železnički saobraćaj je u prekidu u nekoliko saveznih država.
Zbog "Ilenije", Nemačka meteorološka služba izdala je crveno upozorenje za sever zemlje koje će važiti sve do večeras, a najavljuje se i mogućnost tornada. Zabeležena je i brzina vetra od 152 kilometra na sat na najvišem vrhu planinskog lanca Harc u severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nemačkoj.

Tokom noći, na severu zemlje, u centralnim delovima i na istoku, udari vetra dostizali 100 kilometara na čas, javlja Bild.
Berlinska vatrogasna brigada proglasila je vanredno stanje zbog nevremena.
Iz predostrožnosti, Lufthanza je otkazala 20 letova. Putnici na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu na Majni čekaju na svoje letove za Berlin, Hamburg i Minhen.
Riblja pijaca u Hamburgu delimično je poplavljena, dok je, sa druge strane, u Šlezvig-Holštajnu vodostaj reka metar i po iznad nivoa redovne odbrane od poplava. 

Očekuje se da će železnički saobraćaj biti u prekidu zbog nevremena bar do podneva. Pogođene su savezne države Donja Saksonija, Bremen, Hamburg, Šlezvig-Holštajn, Meklenburg-Zapadna Pomeranija, Brandenburg i Berlin.
U pojedinim nemačkim saveznim državama, uključujući najmnogoljudniju Severnu Rajnu – Vestfaliju, takođe su zatvorene i škole.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uragan zaustavio vozove u pola Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2022

Nemačka nacionalna železnička kompanija "Dojče Ban# saopštila je danas da je obustavila saobraćaj na dugim linijama u sedam od 16 nemačkih saveznih država, nakon što je uragan "Ilenija" rano jutros pogodio severnu Nemačku...Pogođene savezne države su Donja Saksonija, Bremen, Hamburg, Šlezvig-Holštajn,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.