Izvor: RTS, 12.Apr.2021, 19:03

"Igor Srbin" povredio zatvorske čuvare pred početak suđenja

Nekada najtraženiji begunac sa ovih prostora, Igor Vaclavić (40), poznat i kao "Igor Srbin" ili "Igor Rus", a u inostranstvu i kao Norbert Feher, pokušao je da povredi službenika u pritvoru zatvora Duenas u Španiji, udarajući ga dvema pločicama skinutim iz ćelijskog kupatila.
Lakše je povredio još četvoricu zatvorskih radnika, u nameri da izbegne privođenje u Zueru (Saragosa) gde mu danas počinje suđenje za trostruko ubistvo počinjeno u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Teruel u decembru 2017. godine, preneo je španski portal L'unione Sarda.

Ppetorica napadnutih čuvara prebačena su u bolnicu sa povredama različite težine, od kojih nijedna nije ozbiljna.
Do incidenta je došlo kada su oni stigli u njegovu ćeliju i hteli da ga prebace.
Vaclavić je navodno rekao da želi da "otera" svakoga ko uđe u sobu.
Da bi se zaštitio, nosio je neku vrstu oklopa, raznu odeću, jednu preko druge i časopise ispod odeće.
Zatvorsko osoblje je na kraju uspelo da ga savlada i odvede do specijalne jedinice koja ga je premestila do mesta suđenja.
Vaclavić je uhapšen u Španiji u decembru 2017, nakon osam meseci skrivanja i bekstva, pošto je u Italiji ubio barmena i čuvara šume u aprilu te godine. Osuđen je na 21 godinu zatvora u Španiji.
Kada je pobegao u Španiju, krijući se od nadležnih, ubio je još troje ljudi – dva agenta civilne straže i jednog farmera u Španiji.
Zatvor Zuera je, prema pisanju medija, zatvor sa modulom potpune izolacije i sa najvišim merama bezbednosti. U njemu Vaclavić treba da bude smešten tokom suđenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.