ISIS: Mi smo izvršili masakr na Šri Lanki! (FOTO)

Izvor: Mondo, 23.Apr.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS: Mi smo izvršili masakr na Šri Lanki! (FOTO)

Takozvana Islamska država preuzela je danas odgovornost za terorističke napade u Šri Lanki, u kojima je poginula 321 osoba, a povređeno 500.

To je objavio medij te organizacije AMAK (Amaq), prenosi Rojters.

Grupa za te tvrdnje nije dala dokaze.

ODMAZDA ZA NOVI ZELAND?

Preliminarni rezultati istrage pokazuju da su samoubilački napadi za Uskrs na Šri Lanki izvedeni kao odmazda za napad na džamije na Novom Zelandu.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odbrane, koji je to izjavio, kazao je i da su za napad odgovorne dve lokalne islamističke organizacije, prenosi Rojters.

JUST IN: Sri Lanka minister says initial investigation shows Easter Sunday bombings were in retaliation for New Zealand mosque attack pic.twitter.com/D4yQxwJ0XO

— Reuters Top News (@Reuters) 23. април 2019.

U čitavoj zemlji danas je Dan žalosti.

Održana je i prva masovna sahrana za 30 ljudi, a tokom dana biće održana još jedna.

U ponoć je na snagu stupila odluka o uvođenju vanrednog stanja kojom se vojsci daju ratna ovlašćenja, prenosi AP.

Novi Zeland: Masakr u džamijama, 49 mrtvih! (FOTO)

Policija je uhapsila 40 osumnjičenih, uključujući i vozača kombija koji su navodno koristili bombaše samoubice i vlasnika kuće gde su neki od njih živeli.

 Sredinom marta Australijanac Brenton Tarant nemilosrdno je pobio 49 ljudi u novozelandskom Krajstčerču kada je ušao u džamiju i kišom metaka pokosio vernike.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK pokolja u džamiji! VIDEO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država preuzela odgovornost za masakr na Šri Lanki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2019

Teroristička grupa, tzv. Islamska država objavila je fotografiju za koju tvrde da prikazuje sedmoricu bombaša-samoubica kao i "idejnog tvorca" napada na crkve i hotele u Šri Lanki u kojima je poginulo više od 300 ljudi...Fotografiju je objavila tzv. zvanična novinska agencija terorističke grupe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.