IRAK: U seriji bombaških napada najmanje 18 mrtvih

Izvor: Press, 21.Okt.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRAK: U seriji bombaških napada najmanje 18 mrtvih

Najmanje 18 ljudi danas je poginulo, a više od 50 ranjeno u eksploziji tri automobila bombe u jednoj šiitskoj četvrti na severoistoku Bagdada, saopštili su irački zvaničnici.
Dve eksplozije su se dogodile na parkingu velikog restorana u četvrti Talbija, a treća u blizini policijske patrole koja je kasnije prošla blizu tog mesta, preneo je AFP.



Eksplozije su uništile prednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << deo restorana, raznevši spoljašnji deo gde su gosti sedeli, a na zemlji su ostale lokve krvi.

Razbijeno staklo, stolovi i stolice nalazili su se rasuti svuda unaokolo, kao i isavijani, spaljeni ostaci automobila.

Na licu mesta okupili su se građani kako bi saznali da li su njihovi nestali rođaci u bolnici ili poginuli, izvestio je AFP.

Današnji napadi najnoviji su u seriji bombaških napada čija su meta pripadnici šiitske većine u iračkoj prestonici, u kojima je u protekla tri dana život izgubilo više od 50 ljudi.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali je sunitska ekstremistička grupa Islamska država, koja je od juna zauzela veće delove Iraka, priznala da je izvodila slične napade protekih dana.

U napadu bombaša samoubica na šiitske džamije u Bagdadu u nedelju i ponedeljak, poginulo je 33 ljudi.

Iračke snage bezbednosti i šiitske milicije u višemesečnim borbama sprečile su pripadnike IS da uđu u Bagdada, ali ekstremisti svakodnevno izvode napade u iračkoj prestonici.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.