ID preuzela odgovornost za napade u Šri Lanki, snimljen bombaš-samoubica

Izvor: RTS, 23.Apr.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID preuzela odgovornost za napade u Šri Lanki, snimljen bombaš-samoubica

Islamska država preuzela je odgovornost za koordinisane bombaške napade u Šri Lanki tokom kojih je nastradala 321 osoba, javlja agencija Amak. Na televizijskim kanalima u Šri Lanki pojavio se snimak jednog bombaša-samoubice.
Rojters prenosi da agencija nije prižila dokaze za te tvrdnje.

Ranije danas su zvaničnici u Šri Lanki saopštili da su napadi na crkve i hotele predstavljaju osvetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za skorašnji napad na džamiju u Novom Zelandu.
Prema rečima ministra odbrane Šri Lanke, veruje se da su za napad odgovorne dve lokalne islamističke grupe. U okviru strage uhapšen je jedan Sirijac.
Na televizijskim kanalima u Šri Lanki pojavio se snimak u kojem se vidi osumnjičeni bombaš-samoubica u trenutku ulaska u crkvu Sveti Sebastijan u Negombu.

Kamere su snimile osumnjičenog teroristu kako sa velikim rancem na leđima prilazi i potom ulazi u prepunu crkvu.
Snimak su preuzele brojne svetske televizijske stanice.
U eksploziji koja je usledila više od 50 ljudi je izgubilo život.
više eksplozija u hotelima i crkvama na Uskrs u Šri Lanki život je izgubilo prema poslednjim podacima 310 osoba, uključujući i više desetina dece.
Ranjeno je više od 500 ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država odgovorna za smrtonosne napade u Šri Lanki

Izvor: Vesti-online.com, 23.Apr.2019

ID je preuzeo odgovornost za krvave napade na Šri Lanki, u kojima je život izgubilo više od 300 ljudi, prenosi Independent...Saopštenje je objavila propagandna agencija Amak, a u njemu se navodi da su nemerno ciljali hrišćane..."Neimenovani izvor je u izjavi agenciji Amak naveo da su napadači...

Nastavak na Vesti-online.com...

Islamska država preuzela odgovornost za napade na Šri Lanki

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2019

Islamska država preuzela je odgovornost za koordinisane bombaške napade na Šri Lanki u kojima je nastradala 321 osoba, javlja agencija Amak...Rojters prenosi da agencija nije pružila dokaze za te tvrdnje...Ranije danas su zvaničnici u Šri Lanki saopštili da napadi na crkve i hotele predstavljaju...

Nastavak na Radio 021...

SVI ZNAJU KO JE, ALI NIKO NE SME DA MU PRIĐE Vođa grupe koja je izvršila napade na Šri Lanki pozivao je na "UNIŠTENJE NEMUSLIMANA"

Izvor: Blic, 23.Apr.2019

Nedugo nakon masakra na Šri Lanki stigli su izveštaji da je za simultane samoubilačke bombaške napade, u kojima je poginulo 310 a ranjeno 500 ljudi, izvršilo sedam članova grupe Nacionalni ToVhit Džamal (NTJ), čiji je lider imam Moulvi Zahran Hašim, koji je još pre tri godine počeo da širi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.