Izvor: Blic, 08.Jun.2023, 00:51

IAEA će povećati broj inspektora u Zaporožju nakon eksplozije u Kahovki

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) povećaće broj svojih inspektora u nuklearnoj elektrani Zaporožje, posle eksplozije u hidroelektrani Kahovka, rekao je danas generalni direktor agencije Rafael Grosi u intervjuu za RIA Novosti. On je objasnio da nakon proboja na stanici, koja se nalazi na Dnjepru, IAEA prati smanjenje nivoa vode koja se koristi za hlađenje reaktora nuklearne elektrane Zaporožje kako bi se izbegle "radiološke posledice".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cela Evropa opet je u strahu; "Opada, a ako nestane..."

Izvor: B92, 08.Jun.2023

Nivo vode u rezervoarima za hlađenje reaktora u nuklearnoj elektrani Zaporožje opada za 5-7 centimetara na sat...To je izjavio generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi, koji je istakao da bi, ako najveća nuklearka u Evropi ostane bez vode, to bila veoma ozbiljna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.