I protest i podrška Netanjahuu pred početak suđenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2020, 14:31

I protest i podrška Netanjahuu pred početak suđenja

Pred početak suđenja premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu, optuženom za korupciju, danas je pred sudom u Jerusalimu protestovalo više od 250 njegovih pristalica, dok su njegovi protivnici demonstrirali ispred njegove rezidencije.

Ti njegovi protivnici, iz takozvanog "Pokreta crna zastava", prenose izraelski mediji, izdali su saopštenje u kojem su naveli da protestuju zbog "neobuzdanog napada na pravosuđe".

Naveli su da "čovek optužen za krivična dela, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naš premijer" i da on "huška protiv pravosuđa i policije".

Policijske snage su razmeštene duž ulica koje vode do suda.

Netanjahu je pre početka suđenja predsedavao prvom sednicom svoje nove vlade, kada je suđenje pomenuo samo odlazeći ministar vera time što je poželeo Netanjahuu da mu "bog pomogne da istina izađe na videlo".

Netanjahu je optužen za prevaru i zloupotrebu poverenja u tri slučaja i primanje mita u jednom od njih, što on poriče tvrdeći da je meta "lova na veštice" medija, policije, tužilaštva i sudova.

Netanjahu je prvi izraelski premijer na funkciji kome se sudi.

Novi predsednik Kneseta, izraelskog parlamenta, Jariv Levin iz Netanjahuovog konzervativnog Likuda izjavio je da će to suđenje biti zabeleženo kao "jedna od najnižih tačaka na kojoj se našao izraelski pravosudni sistem", uz ocenu da su optužbe protiv premijera "bez presedana u zapadnim demokratijama".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

I protest i podrška Netanjahuu pred početak sudjenja

Izvor: Beta, 24.Maj.2020

Pred početak sudjenja premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu, optuženom za korupciju, danas je pred sudom u Jerusalimu protestovalo više od 250 njegovih pristalica, dok su njegovi protivnici demonstrirali ispred njegove rezidencije.Ti njegovi protivnici, iz takozvanog "Pokreta crna zastava", prenose...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.