Hrvatski sabor potvrdio izbor novih ministara

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski sabor potvrdio izbor novih ministara

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je potvrdio nove ministre koje je ranije ove nedelje predložila premijerka Jadranka Kosor.

Na mesto ministra finansija umesto Ivana Šukera izabrana je Martina Dalić, za ministra odbrane umesto Branka Vukelića izabran je Davor Božinović, dok je dosadašnjeg ministra kulture Božu Biškupića zamenio Jasen Mesić.

Umesto Marine Matulović Dropulić, na čelo Ministarstva zaštite životne sredine, prostornog uređenja i građevinarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolazi Branko Bačić.

Svi novi članovi hrvatske vlade izglasani su većinom glasova. Glasalo se pojedinačno, a većinom je rezultat bio isti a to je s 81 glasom, jedan uzdržan i 55 glasova protiv, prenose hrvatski mediji.

"Novi ljudi su ušli u vladu samo da bi u HDZ-u bili prvi na listama na predstojećim izborima", ocenila je Vesna Pusić u ime kluba poslanika HNS-HSU, dodajući da bi u svakoj normalnoj zemlji cela vlada dala ostavku nakon što je uhapšen njihov šef (bivši hrvatski premijer Ivo Sanader).

Šuker, Vukelić, Biškupić i Matulović Dropulić trebalo bi da sede u poslaničkim klupama do narednih parlamentarnih izbora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.