Hrvatska: U piletini iz Poljske pronađena SALMONELA

Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: U piletini iz Poljske pronađena SALMONELA

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je juče da je zbog salmonele sa tržišta povuklo sveže pileće meso - batake i karabatake poljskog proizvođača "Cedrob".

Reč je o piletini, čiji je rok trajanja do 6. maja, a koju je na hrvatsko tržište plasirala kompanija "Pivka eksport-import", objavljeno je na internet stranici Hrvatske agencije za hranu.

Uzorak je uzet na ispitivanje u objektu kompanije "Pivka eksport-import".

Salmoneloza je zarazna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolest uzrokovana bakterijom iz grupe salmonela spp, a najčešće je uzrokuje hrana životinjskog porekla kao što su jaja, mleko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, pre konzumacije hranu je potrebno dobro termički obraditi na temperaturi od najmanje 70 stepeni Celzijusovih u vremenu od jedne minute, upozoravaju iz Agencija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hrvatska: Salmonela u piletini iz Poljske

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2017

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da je zbog salmonele sa tržišta povuklo sveže pileće meso - batake i karabatake poljskog proizvođača "Cedrob"...Reč je o piletini čiji je rok trajanja do 6. maja, koju je na hrvatsko tržište plasirala kompanija "Pivka eksport-import", objavljeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.