Hrvatska: Ispovedao se, pa uzimao novac

Izvor: NaDlanu.com, 21.Avg.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Ispovedao se, pa uzimao novac

Muškarac se lažno predstavljao kao hrvatski veteran i obišao nekoliko crkava u Istri tražeći da se ispovedi, ali i novčane pozajmice, piše Glas Istre.

Osoba koja se predstavlja kao Boris Duvnjak, rodom iz Jajca, s prebivalištem u Splitu, obišao je crkve u nekoliko manjih mesta u Istri, a zatim je došao u Pulu, gde je sveštenik zapretio da će ga prijaviti policiji, jer nije hteo da mu pokaže dokumenta kada je, posle ispovesti, tražio novac."Nakon što su mi prethodnih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << drugi župnici rekli da su prevareni, da su ostali bez novca koji su pozajmili dotičnoj osobi, ja sam znao njegov modus operandi. Dakle, došao je i kod mene i zatražio da se ispovedi, jer se, kako je rekao, nije ispovedao šest godina, iako je zapravo u tri dana triput bio na ispovedi", kazao je za Glas Istre župnik pulske Crkve Sv. Antuna Tomislav Hrstić."Njegova priča je da je hrvatski veteran koji je šest godina bio u zatvoru, da je iz Splita, a želi da živi u Istri, ali mu je sada želja da vidi sina koji studira u Švajcarskoj, a čiji je kum na krštenju bio general Ante Gotovina. Obećao je i da će Gotovinu pozvati da dođe u našu crkvu na misu", ispričao je župnik.I nakon poslednje ispovesti, on je zatražio pozajmicu, ali se uspaničio i pobegao, kada je pulski sveštenik tražio da pokaže dokumenta i kazao da će pozvati policiju.Dodao je kako je taj muškarac od župnika u Pižnu iskamčio 1.200 kuna, u Marćani 1.300 kuna, a od njega je zatražio takođe 1.200Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.