Hongkong: Sukob policije i demonstranata u šoping-centru

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hongkong: Sukob policije i demonstranata u šoping-centru

Honkoška policija sukobila se danas sa demonstrantima koji su prošetali kroz tržni centar u mestu Šeung Šui, nedaleko od granice sa kopnom, zahtevajući da trgovci iz Kine napuste tu autonomnu teritoriju Honkoška policija sukobila se danas sa demonstrantima koji su prošetali kroz tržni centar u mestu Šeung Šui, nedaleko od granice sa kopnom, zahtevajući da trgovci iz Kine napuste tu autonomnu teritoriju. Oko 100 demonstranata u tržnom centru uzvikivalo je "oslobodite >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Hongkong" i "Vratite se na kopno", kada su ih policajci u civilu napali palicama i pojedine vezali lisicama, prenosi AP. Agencija navodi da je jedan policajac biber sprejem poprskao neke od demonstranata i novinare. Pojedini kupci su se raspravljali sa policajcima koji su blokirali ulaze u šoping centar. Protesti u Hongkongu počeli su u junu zbog spornog zakona o ekstradiciji, ali su kasnije prerasli u šire demonstracije zbog stanja u ekonomiji i političkom sistemu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Demonstranti u Hongkongu traže od kineskih trgovaca da napuste tu teritoriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2019

U Hongngkongu su i danas nastavljene demonstracije u jednom tržnom centru, a demonstranti su uzvikujući "Oslobodite Hongkong" tražili da kineski trgovci napuste tu teritoriju...Protest u tržnom centru Šeung Šui koji se nalazi blizu granice sa Kinom, bio je još jedan od pritisaka na vladu poluautonomne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.