Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti u Hongkongu traže od kineskih trgovaca da napuste tu teritoriju

U Hongngkongu su i danas nastavljene demonstracije u jednom tržnom centru, a demonstranti su uzvikujući "Oslobodite Hongkong" tražili da kineski trgovci napuste tu teritoriju.

Protest u tržnom centru Šeung Šui koji se nalazi blizu granice sa Kinom, bio je još jedan od pritisaka na vladu poluautonomne teritorije.

Hongkong je popularno odredište kineskih trgovaca koji tu kupuju robu jer nema porez na promet, pa je preprodaju u Kini.

Ovog puta nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sukoba sa policijom iako tamošnji protesti poslednjih meseci često postanu nasilni.

Protesti u Hongkongu traju već šest meseci i počeli su zbog spornog zakona o izručivanju zatvorenika Kini, a kada je zakon povučen, protesti su nastavljeni i sada zahtevaju potpunu demokratiju i istragu nasilja od strane policije na protestima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Demonstranti u Hongkongu traže od kineskih trgovaca da napuste teritoriju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2019

U Hongngkongu su i danas nastavljene demonstracije u jednom tržnom centru, a demonstranti su uzvikujući "Oslobodite Hongkong" tražili da kineski trgovci napuste tu teritoriju. Protest u tržnom centru Šeung Šui koji se nalazi blizu granice sa Kinom, bio je još jedan od pritisaka na vladu poluautonomne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.