Hitler marketing: Replika Firerovog bunkera privlači turiste

Izvor: Press, 28.Dec.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitler marketing: Replika Firerovog bunkera privlači turiste

Promocija je počela sa nekoliko tura novinara, a od tada je bunker pun i prima do 30 posetilaca koji plaćaju 12 evra
Šta raditi sa zgradama koje su na bilo koji način povezane sa Adolfom Hitlerom? U Austriji ih ruše, ali u Nemačkoj imaju bolje rešenje - prave njihove kopije. 

Pose decenija rasprava austruijska vlada namerava da zgradu u kojoj je Hitler rođen ili sruši ili drastično >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izmeni, kako ne bi postala hram neonacista. 

Iako je u Berlinu većina zgrada koje podseća na nacizam davno srušena, jedna kompanija je napavila kopju jedne od najznčajnijih - Hitlerovog bunkera. 

Novi bunker je napravljen otprilike 1,5 kilometar od originala, a po rečima predstavnika te firme cilj je da se turistima prikaže istorija grada. 

Promocija je počela sa nekoliko tura novinara, a od tada je bunker pun i prima do 30 posetilaca koji plaćaju 12 evra. 

Ovo je samo jedan od primera da Hitler dobro prodaje proizvode, mada je po rečima profesora Stefani Endlika, sve ovo oživljavanje nacionalsocijalizma malo uznemirujuće. 

U samo komšiluku je izložba Topografija terora koja na mračan način pokazuje uspon nacista, i u koju je ulaz besplatan.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.