Izvor: RTS, 10.Jul.2020, 06:14

Hirurg vređao pacijenta na operacionom stolu

Tokom hirurškog zahvata u bolnici Čitiljo u Varezeu u Lombardiji, primarijus je vređao uspavanog pacijenta na stolu zbog toga što je homoseksualac.
Lekar je, obraćajući se prisutnim kolegama rekao: "Da li je moguće da moram operisati ovog g.v..vog pedera". Zatim je rekao i da "nije ispravno da u toku epidemije kovidom moramo da gubimo vreme sa ovim pe***ima koji nam samo zauzimaju operacione sale".

Naime, intervencija je bila iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plastične hirurgije i kolega koji je bio prisutan u sali je izjavio da se obratio Primarijusu rečima: "Ja sam homoseksualac, vi imate problema sa tim?" na šta je, a to će utvrditi istraga, lekar odgovorio "Da, imam, ko si ti, pozovite mi odmah njegovog nadležnog!", nateravši ga da napusti salu.
Ostali svedoci kažu da je primarijus besno nastavio da viče govoreći da je sve to krivica generalnog direktora koji je "legista" vređajući ga na sve načine.
Na osnovu ovih izjava, Udruženje lekara grada Varezea je pokrenulo internu istragu ne bi li se ustanovilo šta se zapravo dogodilo tog dana u sali kada je pacijent pod anestezijom bio izvređan zbog seksualne pripadnosti.
Iz Udruženja homoseksualaca iz Varezea su rekli za medije da im je drago što je neko prijavio ovu situaciju jer se to svaki dan dešava i niko ko takvim stvarima prisustvuje ne sme da ćuti.
"To je samo jedna od situacija u kojima smo mi iz LGBT zajednice podvrgnuti  verbalnim i fizičkim napadima, u ovom slučaju i zbog činjenice što je pacijent bio pozitivan na HIV što ulazi u njegovu privatnost koja u ovom slučaju nije poštovana", rekao je Đovani Boskini iz tog udruženja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.