Hiljade pristalica nezavisnosti na protestu na Tajvanu

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade pristalica nezavisnosti na protestu na Tajvanu

Hiljade pristalica nezavisnosti Tajvana okupile su se u glavnom gradu, Tajpehu, da bi izrazile nezadovoljstvo odnosom Kine prema njihovom ostrvu koje se od nje otcepilo 1949. godine, posle građanskog rata, što ona ne priznaje.

Skup u Tajpehu je organizovala "Alijansa Formoza" što je drugi naziv Tajvana, i pozvala vladajuću Demokratsku naprednu partiju da izmeni zakon o referendumu da bi Tajvanci mogli da glasaju o promeni zvaničnog naziva ostrva iz "Republika Kina" u "Tajvan".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
U govoru povodom Dana nacije 10. oktobra, predsednik Tajvana Cai Ing-ven obećao je jačanje odbrane.

Kina je prekinula kontakte s Caijevom vladom nedugo po njenom stupanju na dužnost pre dve godine i pojačava diplomatski, ekonomski i vojni pritisak na Tajvan da bi naterala ostrvske vlasti da vrate Tajvan u sastav Kine.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.