Hejli priredila prijem za zemlje koje su podržale SAD u UN

Izvor: N1 televizija, 04.Jan.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejli priredila prijem za zemlje koje su podržale SAD u UN

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli organizovala je prijem za predstavnike zemalja koje su podržale SAD u nedavnom glasanju u Generalnoj skupštini UN protiv rezolucije osude priznanja predsednika Donalda Trampa da je Jerusalim glavni grad Izraela.

Hejli je na svom Tviter nalogu uz potpis "Super veče s prijateljima" objavila nekoliko fotografija na kojima je ona okružena ambasadorima na prijemu u Njujorku.

A great night of friends... pic.twitter.com/4x4o9jMgvQ
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Lako je biti uz prijatelje u dobra vremena, ali prijatelji koji su uz vas tokom teških vremena nikada neće biti zaboravljeni. Hvala za 64", tvitovala je Hejli.

RT @usun: “It’s easy for friends to be with you in the good times, but it’s the friends who are with you during the challenging times that will never be forgotten. Thank you to the 64.” pic.twitter.com/FiyIYuL3bS

Četiri dana nakon što je u Savetu bezbednosti UN Hejli stavila veto na rezoluciju osude američkog priznanja Jerusalima koju je podržalo svih ostalih 14 članica o sličnom dokumentu se 21. decembra glasalo u Generalnoj skupštini svetskog tela.

Velika većina od ukupno 193 zemlje članice, njih 128, uključujući saveznike Vašingtona poput Francuske i Velike Britanije glasalo je "za" rezoluciju. Devet je bilo protiv, uključujući SAD i Izrael, 35 se uzdržalo, među njima Kanada, Meksiko, Poljska i Mađarska, a 21 nije učestvovala u glasanju.

Vašington smatra da sve te 64 zemlje koje nisu glasale "za" podržavaju stav SAD. One su pozvane na prijem najavljen krajem decembra i održan sinoć. Nije bilo moguće potvrditi da li su predstavici svih tih zemalja prisustvovali.

Pre glasanja Niki Hejli je upozorila da će beležiti imena onih koji se protive američkoj odluci o Jerusalimu i da ih Vašington neće zaboraviti.

Ove nedelje Tramp je zapretio da će obustaviti finansijsku pomoć Palestincima dok se ne vrate za pregovarački sto, što je ponovo izazvalo njihov gnev i ogorčenje.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.