Hapšenje bivših novinara turskog Zamana

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje bivših novinara turskog "Zamana"

Turske vlasti izdale su nalog za hapšenje 47 bivših zaposlenih u listu "Zaman" koji je od marta pod upravom pravosudnih organa, saopšteno je u Ankari.
Nalozi za hapšenje se odnose na bivše osoblje lista, izjavio je neimenovani turski zvaničnik i dodao da je list ranije predstavljao "medijsko oruđe" odbeglog propovednika Fetulaha Gulena kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasti optužuju da je organizovao neuspeli puč 15. jula.

Odluka o prinudnoj upravi lista u martu doneta je nakon što je turska vlada intenzivirala kampanju protiv Gulena, koji je nekada bio blizak predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, a od 1999. godine se nalazi u SAD.
Posle neuspelog puča uhapšeno je više 13.000 osoba, a 55.000 je otpušteno ili suspendovano. Najmanje 265 ljudi je poginulo tokom pokušaja državnog udara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izdat nalog za hapšenje više desetina novinara u Turskoj

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016

Turske vlasti izdale su nalog za hapšenje 47 bivših zaposlenih u listu Zaman koji je od marta pod upravom pravosudnih organa, saopšteno je u Ankari...Nalozi za hapšenje se odnose na bivše osoblje lista, izjavio je neimenovani turski zvaničnik i dodao da je list ranije predstavljao "medijsko oruđe"...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.