Haos u popularnom skijalištu zbog snežne oluje: Zarobljeno 13.000 turista, zatvoreni putevi, otkazani vozovi

Izvor: BKTV News, 09.Jan.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u popularnom skijalištu zbog snežne oluje: Zarobljeno 13.000 turista, zatvoreni putevi, otkazani vozovi

Zbog snežne oluje, praćene snažnim udarima vetra, oko 13.000 turista "zarobljeno" je u Zermatu, popularnom skijalištu u Švajcarskoj, javio je "NBC njuz".

Lokalni zvaničnici, istovremeno, upozoravaju na "veoma velike lavine". U saopštenju, objavljenom na sajtu tog skijališta upozorava se i na mogući nestanak struje u celom Zermatu.

Policija je juče ujutru zatvorila puteve koji vode do te oblasti, a u večernjim satima su otkazani i vozovi.

Foto: Jean-Christophe >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Bott/Keystone via AP, File

Skijanje i planinarenje u toj oblasti, udaljenoj oko 120 kilometara istočno od Ženeve, je zabranjeno. Odluka da se "blokira" pristup skijalištu doneta je nakon što je upozoreno na maksimalan nivo rizika od lavina.

Portparol Zermata, Žanin Imeš, rekla je za "NBC njuz" da je trenutno u toj oblasti oko 13.000 turista i da je situacija pod kontrolom.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Švajcarskoj "zarobljeno" 13.000 turista

Izvor: B92, 09.Jan.2018

Bern -- Zbog snežne oluje, praćene snažnim udarima vetra, oko 13.000 turista "zarobljeno" je u Zermatu, popularnom skijalištu u Švajcarskoj, javio je "NBC njuz"...Lokalni zvaničnici, istovremeno, upozoravaju na "veoma velike lavine"...U saopštenju, objavljenom na sajtu tog skijališta, upozorava...

Nastavak na B92...

EVAKUACIJA U ŠVAJCARSKOJ Zarobljene turiste prebacuju helikopterom

Izvor: Blic, 09.Jan.2018

Zbog snežne oluje, praćene snažnim udarima vetra, oko 13.000 turista "zarobljeno" je u Zermatu, a za one koji žele da napuste ovo popularno skijalište u Švajcarskoj, obezbeđen je helikopter...Lokalni zvaničnici, istovremeno, upozoravaju na opasnost "veoma velikih lavina"...I turističke organizacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.